Dekontaminace laku a ošetření laku po zimě – voskování

Dekontaminace laku a ošetření laku po zimě – voskování

ošetření_auta_umyem_3

V našich končinách se střídají pravidelně čtyři různá roční období. A automobil vyžaduje pro každé období odlišnou péči a přípravu. Dnes se zaměříme na péči o automobil po zimě, vysvětlíme si proč je důležité dávat automobilu péči a představíme si konkrétní varianty péče.

Pro koho je článek určen?

Nejdříve si ujednotíme společný vztah k automobilu a celkové životní hodnoty. Pakliže ignorujete pravidelný servis, nezáleží Vám na vzhledu auta a nemáte k automobilu osobní vztah, bude lepší když svůj čas nyní budete věnovat pro čtení něčeho jiného, než je právě tento článek. Tento je totiž určen pro lidi, jež mají svůj automobil rádi a jsou hrdí, když do něj mohou usednout, pohladit, poslechnout a přivonět k vůni koženého čalounění.

ošetření_auta_umyem_1

Proč investovat finance do voskování?

Povětrnostní vlivy působící na lak, plasty, gumu ale i kůži jsou opravdu odlišné od léta a zimy. A kolikrát dochází k teplotnímu rozdílu 80 a více stupňů Celsia (v létě v interiéru dosahuje až 70 stupňů Celsia) a to už je opravdový nápor pro každý povrch (plast, látky, kůže, gumy, lak, aj.).

V zimě je velice agresivní sůl, která se dostává do s vodou do všech míst karoserie, do každé škvíry, za každou lištu a do každé spáry. Navíc její agresivita působí i na lak samotný. Což nám chrání dokonalé voskování před začátkem zimy – viz článek voskování automobilu na zimu.

 

Co získám ošetřením automobilu po zimě?

Nejdříve si uvědomme, že proces voskování není jen o jakési aplikaci “mastné” vrstvy na lak ale především se jedná o kompletní očištění laku, spár, detailů, očištění plastů, gum, těsnění a dále pokračuje proces ošetření každého materiálu individuálně.

Tím automobil získá svoji HODNOTU, zachová si svoji reprezentaci a dlouhodobou krásu. Nyní v jednotlivých materiálech:

LAK
  • ošetřením získá a zachová si svůj původní vzhled – lesk – a ošetřením opět připravíme povrch automobilu na hmyz, asfalt a náletovou rez
PLAST
  • zachová si svoji barvu a především se ošetří tak, aby byla zachována jeho pružnost (interiér i exteriér = odlišné přípravky)
ALU KOLA
  • dekontaminují se, odstraní se dokonale sůl a ošetří syntetickým voskem (odolný proti vyšším teplotám od brzd)
OKNA
  • vyčištění, leštění a ošetření proti hmyzu
GUMA
  • těsnění, pneu aj. gumové části – ošetření gumy je velmi důležité pro její dlouhodobou vláčnost a funkčnost
KŮŽE
  • dokonalé vyčištění, odmaštění a následná impregnace je důležitá k zachování vláčnosti kůže a zamezuje její poškrábání, vrzání, praskání i ztrácení barvy (doporučujeme minimálně 4x ročně)

 

Pokud jsem na něco zapomněl, tak i to je potřeba ošetřit 🙂 :).

 

Jak dlouho takový proces trvá?

Záleží na velikosti automobilu, míře znečištění a na dalších individuálních dohodách s majitelem auta. Pokud bylo auto před zimou ošetřeno, čas se odhaduje na 8 až 10 hodin k dokonalému výsledku.

BMW__detailing_hard_WAX_27

Cena za přípravu automobilu?

Opět jsme u náročnosti práce, velikosti vozu a požadovaného výsledku. Bohužel a právě bohudík neexistuje přesná cena pro každého z Vás, ale vychází se z individuality, tedy nejen kvůli velikosti a znečištění, ale především s ohledem na požadovaný výsledek služby. A to mi věřte, že každý zákazník preferuje odlišný výsledek, a tím se nastavuje i cena. U malého automobilu je možné startovat na 6000,- Kč bez DPH a horní hranice je téměř neomezená (kvůli kvalitě použité kosmetiky a požadavkům zákazníka).

 

Děkuji za pozornost

Jiří Nečas

776 170 777

necas@umyem.com