Honda Civic TYPE-R – keramická ochrana Brno – detailing

Honda Civic TYPE-R – keramická ochrana Brno – detailing

HONDA Civic TYPE-R

 

Svěřím-li se Vám se svými sny, tak automobil HONDA Civic TYPE-R FK2 mezi ně rozhodně dlouhou dobu patřila a není vyloučené, že ji jednou nebudeme v UMYEM prezentovat jako náš SHOW car :). Sny se mají plnit, ovšem sám vesmír nám určí, kdy je ten nejlepší čas.

HONDA Civic TYPE-R

Nyní jsme u příběhu mého velmi dobrého a dlouholetého kamaráda Viktora. Známe se zhruba přes 20 let a vzhledem k tomu, že bydlí v místě provozovny UMYEM, setkáváme se minimálně 1x denně. Vždy jsme společně sdíleli lásku k auťákům a od prvních chvil jsme obdivovali značku HONDA pro její ryze nekompromisní zaměření pro řidiče. Její zběsilé vysokootáčkové motory, a přesto nízkonákladové stroje, nás chytla za srdce a doprovázela nás po většinu našeho života.

Viktor je charismatický člověk, jenž si potrpí na preciznosti jízdních vlastností. Komfortem při volbě automobilu je pro něj hrubost, síla a přesnost řízení a řazení. Což evidentně určuje i jeho historii automobilů (HONDA CRX Ig, HONDA CRX IIg, HONDA S2000, HONDA Civic TYPE-R 7g a nyní nové HONDA Civic TYPE-R 9g).

HONDA S2000
HONDA S2000 – foceno roku 2013

Vztah k těmto autům byl čistě technický – správný olej, dobrý servis a z 80 % jízda na limitu těchto strojů. Vzhled byl až na posledních místech, to mi věřte :). Ovšem čím častěji chodil kolem naší dílny, čím častěji viděl, že u nás jsou automobily 4, 5, 6 nebo i 10 dní, tím více spatřoval, co vše je skryto za naším oborem. Z prvopočátku detailingové práci nevěnoval pozornost, ovšem s přicházejícím časem, kdy měl již závaznou objednávku na TYPE-R FK2 začínal vnitřně toužit po tom, aby i jeho nový mazel měl takovou péči. I když v sobě spatřoval boj mezi finanční a morální hodnotou, nakonec se rozhodl uskutečnit krok ke keramické ochraně svého nového TYPE-R!

Práce trvala přes 5 dní a jelikož měl již ujeto cca 1 000 km, práce se protáhla o dokonalost leštění laku. Výsledek zviditelnil lesk automobilu a dopřál mu dvouletou ochranu laku.