Proč se leští lak pod keramickou ochranu? – keramická ochrana laku

Porsche 718 Cayman

Abychom pochopili význam keramické ochrany, pojďme se společně podívat na celý proces v detailu. Přeci jen keramická ochrana na automobil Vás může stát až desítky tisíc korun a to je hned důvod, proč mít co nejlepší informace.

Proč se strojně leští i nový lak pod keramickou ochranu?

1. Co je vidět před aplikací, bude vidět po aplikaci

Máme hned několik důvodů, proč se lak leští. Nejdříve se podívejme na to, co je keramická ochrana laku:

  • silná a zcela průhledná vrstva
  • velice tvrdá vrstva SiO2

Tyto dvě vlastnosti nám hned prozradí, že co zůstane pod keramickou ochranou laku před aplikaci, bude k vidění i po aplikaci a nepůjde vady už tak snadno odstranit.

2. Dokonalost přilnutí povlaku

Pouze dokonalý povrch bez vrypů, nečistot a nedokonalostí je ideálním povrchem pro aplikaci keramické ochrany laku. Např. Lepí se samolepka lépe na sklo nebo na klasickou zeď? Pokud podklad dokonale rozleštíme, získáváme v mikrometrech dokonalý povrch, který nám zajistí delší životnost povlaku a dokonalejší odvod vody z povrchu.

img_8029

3. Vady nových laků

Málokterá automobilka dnes kontroluje v detailech výstup svého autolaku, než auto fabriku opustí. Dále se auto transportuje do požadované země, připravuje se pro zákazníka až někdy později se předává zákazníkovi. Tento proces se neobejde bez drobných “vad” na kráse vozu. A už samotné laky mají mnohdy vady z výroby a nejsou výjimkou i automobily renomovaných značek BMW, Porsche, AUDI aj.

vady nového laku
Vady nového laku PORSCHE

4. Zrcadlení a lesk

Keramická ochrana je dokonalý povlak, který chrání automobil a zejména mu dodává neuvěřitelnou hloubku lesku – tzv. zrcadlení. Pokud se příprava laku nepodcení a dokonale vyleští, zrcadlení lze zvýšit v řádech několika desítek procent.

 

 

Jiří Nečas
776 170 777
necas@umyem.com

Odkaz na facebook, kde máme denně aktualizovaný obsah ze zákulisí:

https://www.facebook.com/umyem/