Vážíte si kvalitní práce?

Vážíte si kvalitní práce?

umyem_detailing_poctivost

 

Také se Vám už stalo, že jste platili za to, co jste nechtěli?

Určitě jste si všimli, že se nám zde rozmáhají nepoctivé firmy a lidé, kteří vydělávají na oškubávání státu, nedodržování zákonů, vykořisťování zaměstnanců či nevyplácení mezd a faktur – to má pak za následek, že například nespokojení pracovníci neodvádějí kvalitní práci nebo mají přímo za cíl vytvářet nekvalitní produkty.

 

Malý příběh o kvalitní práci:

Nedávno se nám stalo, že jedna nejmenovaná firma mrhala našim časem, energií i penězi. Jeden náš dobrý klient koupil do své firmy dvě zcela nové Škody Fabie. Stejně jako na své osobní auto nechal u nás v umyem aplikovat tuhý vosk na lak obou automobilů – což už je známka toho, že si aut váží a má je rád. Následně je nechal částečně polepit firemní reklamou. Jeho požadavek zněl, že si klidně připlatí za kvalitní práci. Pracovníci, kteří Fabie polepovali, naprosto znehodnotili celé auto tím, že si usnadnili práci. Při lepení používali ostré nože, kterými zařezávali polepy a řezali i do laku auta. Problém by mohl nastat při následném prodeji po odstranění polepů nebo by mohla karoserie rezivět. Když jsme auta přebírali, všimli jsme si poškrábání a nastal proces s reklamací nekvalitně odvedené práce. Kufr i blatníky se musely nově přelakovat a opět polepit. A v autorizované lakovně (Škoda) byli opět „kluci šikovní“ a pořádně nezakryli části, které se lakovat neměly, a vznikl na nich rozprach laku, což je opět nekvalitně odvedená práce a následně jsme v umyem tento problém museli na autě odstraňovat (nástupní prostory + zadní blatníky). Práce měla být na týden a už se to táhlo měsíc. Klientova firma měla auta pozastavena a potřebovala je k chodu firmy – místo toho jim utíkali peníze. My jsme vynakládali energii, aby se situace co nejdříve vyřešila a náš zákazník získal své automobily zpět do provozu firmy.

 

Pokračování…

Aby toho nebylo málo – zástupce reklamní agentury nám do očí tvrdil, že ostatní dveře se lepily jiným způsobem, tedy ne nožem. Bohužel opak byl pravdou a my jsme zjistili, že i po všech peripetiích opět přebíráme stejně znehodnocené auto s pořezaným lakem! Našemu klientovi však nezbylo nic jiného než zatnout zuby a převzít Fabie, se kterými nebyl spokojen, aby je konečně mohl používat k chodu své firmy.

logo umyem
logo umyem

Zodpovědnost!

Je to naprosto šokující, ale bohužel v dnešní době to tak funguje běžně. Doba je uspěchaná a lidé si nedokáží vážit věcí, zdraví, práce ani svého času. Každý má ale možnost si zvolit, jak se bude chovat, jaké hodnoty bude uznávat, jakou cestu si pro svůj život vybere. Co nám brání být zodpovědní sami k sobě, k ostatním a ke své práci?

 

Mít se rád

Pokud budete jednat nepoctivě, život se na Vás pak také obrátí, jak vy na něj. Pokud si například zvolíte zaměstnání, které Vás nebude bavit, otráví Vám to pak celý den, náladu, chuť do života i lidé ve Vašem okolí budou znepokojeni Vašimi starostmi. Je to jednoduché – dělejte věci, které Vám dělají radost, vyberte si práci, která Vás bude naplňovat a bavit!

 

Poctivost

Stejně tak jak to děláme my v umyem. Naše práce není jen o mytí aut, ale má dlouhodobější cíl. O auta se poctivě staráme tak, že se z nich klient opakovaně těší. To dává naší týmové práci smysl a opakovaně nás to motivuje k vytváření těchto hodnot. Práce se vyplácí s poctivým chováním.

To je dle mého názoru životní hodnota, na kterou bychom se měli zaměřit a nebýt jako tito nepoctiví podnikatelé (lidé). Zamyslete se a nebuďte pohodlní k vytváření změn ve svém životě, nepohodlnost se Vám vrátí jinak – stejně jako v tomto případě pracovníkům a firmě.

 

Naštěstí…

Doplnění po dalších 3 týdnech: Firma uznala chyby a nechala nový automobil našeho klienta téměř celý lakovat. Ovšem z 1 týdne vše trvalo 5 až 6 týdnů a hodnota automobilu se při lakování snižuje o desítky procent.

 

 

Pořizujete nový automobil: https://blog.umyem.com/porizujete-novy-automobil-zamyslete-se/

Privátní péče o automobily: https://blog.umyem.com/video-privatni-centrum-pece-o-automobily-umyem/