AUDI S3 – dramatický příběh o lásce a důvěře (1. díl ze 3. dílů)

AUDI S3 – radost, očekávání, drama a slzy

Audi_S3_detailing_car_in_Brno_cquartz_FINEST

Tento příběh vychází z lásky člověka ke stroji a důvěře mezi lidmi samotnými. I přesto, že se všude vydáváme a současně i Vy nás máte za milovníky aut a profesionály na detailovou práci, tak na prvním místě jsou hlubší hodnoty. Ve skutečnosti se jedná o naplnění a překonání přání našeho zákazníka. Výsledek je hodnotný dle provedené služby, ale emoce, které zákazník zažívá společně s námi jsou v neverbální komunikaci a lehkého mrazení v zádech – jedná se o chvíle, které nám “prodlužují” život a dělají nás šťastnější.

Přirovnání:pokud v restauraci mají výborné jídlo, příjemnou muziku a krásné prostředí, vždy je tam ten nejdůležitější faktor, který nás může o celý večer obrat, a to je personál – lidé a jejich úsměv a pohostinnost.

 

Úvod

Rozhodl jsem se Vám předat naše zkušenosti a malinko Vás zasvětit do naší práce. Nastínit Vám jak probíhá proces při větší zakázce, co je jednoduché a co ve skutečnosti složité a naopak. Příjemně se usaďte a užijte si krátký příběh.

Převzetí automobilu AUDI S3 sedan

Audi S3 v provedení sedan jsme převzali v neděli ve večerních hodinách. S majitelem, jenž považuje svoji S3 za člena rodiny, jsme se během hodiny na všem dohodli a sepsali přijímací protokol, který uvádí popis služby, termín i navrhovanou cenu. Plán byl jednoduchý – ve čtvrtek večer, nejpozději v pátek kolem oběda zákazník automobil přebírá a spokojeně odjíždí domů na Vysočinu.

Stroní leštìní laku na automobilu AUDI S3. Detailová práce se závìreèným ukonèením keramickým povlakem Cquartz FINEST.
Cquartz FINEST.

Hurá do práce

1. den pondělí

9:00 – 19:00

Začali jsme s rozvrhem prací na období 4 dnů. Mezi prvními body bylo v plánu mytí a především dekontaminace laku a příprava na leštění – tedy poznámky z měření laku, oblepení a kontrola lakovaných míst. V podvečer bylo naplánováno zvednutí automobilu na podpěry a demontáž kol. A výsledek? …objednaný snížený hever společně s podpěrami nedorazili dle plánu a zvedání vč. demontáže kol se přesunulo do dalšího dne. Jednalo se o první “minikomplikaci”, jelikož na další den ráno byli domluvení brigádníci na dekontaminaci kol a detailové čištění podběhů.

2. den úterý

5:00 – 21:00

Odbila 5. hodina a vypravili jsme se do nedalekého (cca 30 km) Blanska, kde jsme měli hever (nízkopodlažní a se zdvihem až na 45cm) + podpěry objednány. Předem jsme měli domluveno, že zboží kolem 6h převezmeme a konečně se pustíme do zvednutí AUDI S3. A nastala další rána: “Podpěry máme, ale hever z nejistých důvodů nedorazil.” Trošku roztržití jsme se vrátili na provozovnu UMYEM do Brna dočasně využili starý hever (pouze do výšky cca 30 cm) a automobil připravili k demontáži kol, která byla u této služby stěžejní záležitostí. A na lepší hever s větším zdvihem jsme museli chvíli sečkat (nejednalo se o přílišnou komplikaci).

Strojní leštění laku
Strojní leštění laku

Počátky leštění

Aplikace keramické ochrany laku je o strojním leštění, nebo-li o renovaci laku, jelikož keramický povlak vytvoří tloušťku  2 – 3 um a zvyšuje tvrdost každého laku až o 2 jednotky Mohsovy stupnice tvrdosti minerálů. Z toho plyne výrazně nižší náchylnost laku k poškrábání během mytí či náhodnému poškození. Protože povlak zakryje dokonalosti i nedokonalosti na laku je důležité ho upravit tak, aby byl před aplikací keramické ochrany zcela dokonalý.

AUDI S3 měla za svůj život jeden drobný incident a byla částečně lakována strana řidiče – kde jsme místy objevili rozprach laku po lakování, značné hologramy od zaleštění, nebo prachové stopy v laku. Je to smutné ale tento “nový” lak byl lakován v nejmenovaném a autorizovaném středisku AUDI v ČR. Pro nás to znamenalo individuální péči lokálním oblastem a především absolutně odlišný postup renovace nového laku vs. lak původní.

 

Odkazy na další díly: 

1. díl příběhu o důvěře

2. díl příběhu o důvěře

3. díl příběhu o důvěře

 

www.umyem.com

 

 

Kompletní fotogalerie (přes 160 fotografií)