Ošetření automobilu před zimou – fotogalerie Mercedes – Benz C

Ošetření automobilu před zimou – fotogalerie Mercedes – Benz C

umyem_Jaroslav_Panek_detailing_26

Každé roční období vyžaduje individuální přístup k automobilu. Pokud máte své auto opravdu rádi a je Vaším cílem ho udržovat v krásném a reprezentativním stavu tak, aby Vám opakovaně dělal radost, ošetření karoserie se nelze vyhnout. V krátkém článku Vám vysvětlím vlastnosti vosků, postup ošetření a zabrousíme i do různorodosti jejich použití.

 

Proč automobil ošetřovat tuhým voskem?

Lak karoserie, tedy povrch, který vytváří finální vzhled a lesk Vašeho automobilu, se při běžném používání auta znečistí. Základní nečistoty (prach a hrubé “neživé” nečistoty) jdou zpravidla umýt běžným mytím. Ovšem automobil je vystaven slunečnímu záření, v zimě zase posypovým solím a při cestování na karoserii ulpívají “přírodní” nečistoty (hmyz, smůla, ptačí trus, aj.), které obsahují drobné kyseliny, které po krátkém čase na laku způsobí naleptání struktury a tím pádem trvalé poškození laku. Samotný tuhý vosk nezabrání poškození laku, ale zabezpečí jednoduchost čištění jakékoliv nečistoty a tím prodlužuje krásný vzhled Vašeho automobilu.

Jaký je správný postup ošetření automobilu před zimou?

Automobil nejdříve dokonale umyem. Každý detail, každou spáru vč. nástupních prostor, rámu dveří i prostoru kolem pantů. Mytí je základní parametr dalšího postupu. Následuje dekontaminace laku – odstranění nečistot, které běžné mytí nemá šanci umýt (tj. asfalt, náletová rez, pryskyřice, a jiné nečistoty) – dekontaminujeme pomocí specializovaných výrobků a čistící hmoty CLAY. Nyní je povrch zbaven každé nečistoty, která je na laku. A nyní se budeme věnovat nečistotám, který ulpívá “v” laku. Představte si Vaši kůži na rukou a její póry a velmi obdobně je na tom lak, kde v pórech laku jsou nečistoty, které je nutné odstranit a povrch připravit pro aplikaci tuhého vosku. To se řeší opět speciálním přípravkem, který současně připraví a odmastí povrch pro aplikaci tuhého vosku. Nyní následuje finální wellness v podobě masáže tuhým voskem. Ošetření automobilu před zimou je u konce :).

 

Jak často aplikovat tuhý vosk? A jaké jsou druhy tuhých vosků?

Naprosto individuální přístup k frekvenci ošetření. Podobně jako dotaz: Jak často navštívit kadeřníka? 🙂 Samozřejmě jak u kadeřníka tak u ošetření laku jsou ideální frekvence tak, aby vzhled (nyní automobilu) byl opravdu zachován v co nejkrásnější možné podobě. Téměř každý vosk uvádí délku působení minimálně 12 měsíců, bohužel je to obdoba uváděné průměrné spotřeby výrobců automobilů. I tam se musí pár desetin litru přičíst. A u vosků na druhou stranu nějaký ten měsíc ubrat. Existuje celá řada vosků – od syntetických po vosky přírodní. Každý vosk je vhodný na jiný automobil, do jiných klimatických podmínek a za jiným účelem. Člověk si řekne jen VOSK :). Jiný kraj = jiný mrav, tedy v našem oboru můžeme vystihnout slovy: co auto = to jiný vosk.

Naše nejvřelejší doporučení je aplikace tuhého vosku 4x ročně, tedy 1x za 3 měsíce. Jestli budeme aplikovat 1x za 2 měsíce, tím jen automobilu dopřáváme lepší služby a čím delší interval mezi voskováním, tím se snižuje účinnost vosků a přispívá to k menší ochraně karoserie. Je to čistě na majiteli, jaký interval se nastaví.

 

Jak dlouho voskování trvá a jaká je cena za aplikaci vosku?

Aaaaaajéééje opět téma ceny :). Vždy se služba odvíjí od náročnosti práce. Někdy je automobil ošetřený za 5 hodin (nový automobil) a někdy je nutné se péči věnovat déle než 10 hodin a to vše se promítne ve finální ceně. Součástí ošetření laku je totiž několik dalších dílčích činností, které podtrhují důležitost a kvalitu voskování. Tím je voskování litých kol (speciální vosk na kola), dále voskování nástupních prostor, ošetření gumového těsnění a ošetření skel, dále detailové čištění koncovek výfuků a opět následné ošetření. Tím se dostávám na několik desítek úkonů, kterých je zapotřebí při ošetření automobilu. Cena se v průměru pohybuje kolem 5-ti tisíc. Pokud je nastavená pravidelná péče v ošetřování automobilu, náročnost práce je nižší a zákazník získává výhodnější individuální cenu.

 

Jaké zkušenosti máme s aplikací vosků?

Přes 150 aplikací vosků, testování vosků a následné porovnávání jejich vlastností. Jedná se o naše primární zaměření – tuhý vosk.

 

Jaké další varianty ošetření laku nabízíme?

Jako 1. místo v kvalitě ošetření laku je aplikace keramické ochrany laku – FINEST, na kterou poskytujeme 2 roky záruku!