Renovace laku BRNO – protože život není nekonečný

Renovace laku BRNO – protože život není nekonečný

Renovace laku - detailing Brno
Renovace laku – detailing Brno

Cílem tohoto příspěvku je ukázat Vám, jakou formou renovace probíhá a jaké nebezpečí číhá na poskytovatele služeb v oblasti renovace laku.

 

Cíl renovace laku:

Ten nemá stejného jmenovatele a vždy se nastavuje individuálně se zákazníkem. Záleží na stáří a stavu laku, značce automobilu, ale také na požadavcích majitele. Od toho se odvíjí strávený čas a finální cena.

Jaguár_umyem_48

Příprava povrchu před renovací laku:

Automobil musí být dokonale umytý, detailně vyčištěný, demontované SPZ a především perfektně dekontaminovaný od náletové rzi a asfaltu. Lokálně vyhledat poškozené části od hlubších škrábanců a ty řešit individuální cestou. Další nezbytnou součástí přípravy na renovaci je kontrola samotného laku, zda-li je originál nebo již byly díly lakované. Pokud by byly již jednou lakovány, existuje hrozba špatné přípravy lakýrníkem, což pro nás může znamenat znehodnocení dílu – například při špatném odmaštění dílu před lakováním se může při následném leštění část laku odtrhnout. Pokud se jedná o vícekorekční leštění, dochází k oblepování hran, výstupků, gum, surových (nelakovaných) plastů, atd. Taková příprava může trvat někdy i celý den.

 

Krása testování – renovace laku:

Na pár místech proběhne tzv. prvotní seznámení s povrchem. Zjistíme tuhost laku a míru poškození a tím si přiblížíme finální čas na práci.

Jaguár_umyem_12

Hra s leštičkou, kotouči a pastami:

Celé leštění laku je alchymie při volbě jednotlivého příslušenství. Kombinace následujícího Vám vytvoří na automobilu zázrak a nebo “průser”.:

  • leštička
  • počet otáček leštičky
  • tlak na leštičku
  • kotouče
  • leštící pasty

Pravda je taková, že co funguje na jednom laku, na druhém už je to jinak. A co funguje na jednom dílu auta, tak i na druhé straně už je to jiné. Zajímavostí jsou při leštění laku různé detaily, záhyby, výstupky, ohyby, hrany, atd. Právě tyto titěrné maličkosti zvyšují riziko “průseru” a přidávají mnoho času k práci, ale ve finále dělají nádherný a kompletní výsledek.

Stroní leštìní laku na automobilu AUDI S3. Detailová práce se závìreèným ukonèením keramickým povlakem Cquartz FINEST.
Stroní leštìní laku na automobilu AUDI S3. Detailová práce se závěrečným ukončením keramickým povlakem Cquartz FINEST.

Finální kontrola:

Renovace laku vyžaduje detailovou kontrolu po leštění. Pomocí různých druhů osvětlení (sluneční, LED a zářivky) vidíme různé a odlišné spektra dokonalosti i nedokonalosti laku. Toto je poslední prostor k nápravě jednotlivých maličkostí.

 

Ještě není konec:

Automobil dokonale odmastíme, především odprášíme (dlouhý proces) a po dohodě s majitelem aplikujeme zvolenou ochranu na lak (keramická ochrana laku nebo tuhý vosk)

 

Problémy a negativa při renovaci laku: 

  • hologramy – tj. efekt poškození laku nesprávným používáním celého systému leštění. Na první pohled nejsou vidět ale sluníčko je prozradí. Další nevýhodou je, že jednotlivé pasty a vosky jsou mastné a tím pádem poškození laku může vejít na povrch až po několika týdnech.
  • špatný lak – hrozí probroušení a nebo teplotou i utrhnutí laku
  • plastové a gumové části – pokud leštícím kotoučem zavadím o gumu nebo plast, zpravidla je na odpis, jelikož jeho čištění a nebo oprava je téměř nereálná
  • přední kapota a kamínky – u starších aut dochází po leštění kapoty k zvýraznění vad od kamínků
  • hrany – delší a neopatrný pohyb po hraně okamžitě způsobí probroušení (je-li v akci brusnější pasta a hrubý kotouč)
  • spěch a málo času – to je nejhorší problém, u leštění je třeba koncentrace a soustředění

 

Informace a kontakt na poskytovatele:

Jiří Nečas a tým 

776 170 777

necas@umyem.com