V čem je úspěch řemeslníků – řemesla?

Kde je zakopaný úspěch řemeslníků?

Skoda_superb_umyem_8

Úvod

Není to dlouho co jsem osobně vedl diskuzi s mě blízkou osobou na téma řemeslníků a jejich tradice z historie. A uvědomil jsem si, že i ruční práce u kosmetické údržby automobilu je poctivé řemeslo, které vychází z jasného cíle – být tu pro LIDI. Znáte lepší variantu žití, než s výsledkem – jsem pro svět důležitý? 🙂

 

Úspěch?

Nejdřív otázky, které mě a možná i Vás napadají. Kdo je úspěšný? Jak se úspěch hodnotí? Podle automobilu nebo podle velikosti ložnice? Například 10 lidí, kteří se mohou považovat za úspěšné a přitom každý žije odlišným způsobem a odlišnou úrovní svého života. Tedy míra nebude vycházet z hodnoty automobilu.

malý příběh:

Jednou v teplých letních večerech jsem venčil svého psa “Bada” a zapovídal se přitom s paní v důchodovém věku. Byla velmi milá, usměvavá a vypadala šťastně i přes její nepříznivý životní příběh (ztráty nejbližších i vlastních dětí). Ptal jsem se jí, čemu se v životě věnovala a odpověď byla podána s hrdostí a čestností: “Obsluhovala jsem čerpací stanici dlouhých 20 let.” Tato babička byla hrdá na své zaměstnání a zpětně si uvědomila, jak byla ve své práci šťastná. 

Má-li člověk nastavené své hodnoty a je si vědom, čeho chce v životě dosáhnout….někdo může chtít Ferrari a někdo má zájem o Škoda Octavia a v ní svoji milou ženu a děti. Kdo je úspěšnějším? 🙂 V obou případech každý si splnil svůj sen a žije život dle svých hodnot. V tom případě se může mluvit o úspěšném člověku, který si šel za svým snem (ať už je to kariéra, rodina nebo cestování) a postupně svůj sen naplňoval a byl hrdý na svoji CESTU.

 

Úspěch řemeslníků?

Říká se, že pokud chci být úspěšný, stačí zvedat telefony, být etický a myslet na svůj smysl zde na Zemi. Pokud jsme si my dali za úkol dělat lidi šťastné, nikdy nebude problém zákazníkovi vrátit peníze za chybnou práci a nebo není problém pro zákazníka vyčarovat netradiční možnosti spolupráce tak, aby ve finále byl zákazník nadšený, protože následně jsme nadšeni i my a to tím, že plníme naše předsevzetí!

Všechno vychází z nejvyšší možné hodnoty a smyslu podnikání. Pokud mám na prvních místech finance, pravděpodobně jsou důležitější než spokojenost zákazníka, což je jeho důvěra a důvěra u jednoho zákazníka se šíří do společnosti lidí a tím klesá důvěryhodnost poskytovaných služeb a ačkoliv si to nepřeji, tak tím klesá i ziskovost společnosti. Jak jednoduché, když člověk zná svůj smysl života!

 

Jděte si za svým SNEM a najděte v tom sami SEBE! 🙂

Hodně štěstí!