Plníme předsevzetí – Nová provozovna UMYEM, s.r.o. – Odpovědná firma

UMYEM provozovna v Brně, na ulici Vranovská 2

UMYEM je tvořeno báječnými lidmi, kteří vytvářejí báječný svět pro další báječné lidi. Jednoduchá myšlenka šířící světlo naší budoucnosti v našich hlavách i srdcích.

UMYEM a její “současná” historie

UMYEM je v našich srdcích již od konce roku 2011 a za své působení poskytovalo své služby z různých adres, které jsou nezbytnou součástí historie UMYEM. Je krásné vidět růst myšlenky v podobě tvorby malé firmy budující službu lidem. Nová provozovna na ulici Vranovská 2 je číslo 6 v pořadí místa působení. 

To důležité – Matka Země 

Práva a povinnosti každých firem na celém světe jsou rozdílné a jsou dány lokalitou působení (jiné podmínky budou v ČR a jiné budou v Rumunsku nebo Mongolsku). Ovšem UMYEM se domnívá, že tyto předpisy jsou jen malými částmi povinností firem a zastává myšlenku silnější, mocnější a vzácnější odpovědnosti, která je naše Matka Zem. 

UMYEM je tvořeno lidmi, kteří na zemi mají jen vyhrazený čas svého života, tím pádem nám lidem nic nepatří, ani půda, ani města, ani nemovitosti, ani další jiné movité či nemovité věci. Vše si jen vypůjčíme pro komfort našeho života. Na vrchu (pyramida odpovědností) se nachází naše planeta a odpovědnost směrem k ní, důkaz vděčnosti za možnost žít, provádět služby, vytvářet odpady a každým dnem naši zemi “využívat” k naším potřebám. Tím, že zaplatíme daň se nevykoupíme ze společného života na zemi :). Jsou povinnosti psané a dané, dále jsou povinnosti odpovědnosti, které cítíme a vnímáme v sobě samotných. 

UMYEM provozovna Vranovská 2

Jak to vidí UMYEM – odpovědná firma

Na vrcholu pyramidy odpovědnosti je matka zem, dále stát a státní zřízení, zaměstnanci a zákazníci. Pokud uvažujeme směrem k naší zemi, vnímáme svět malinko jiným úhlem pohledu.

  • Pracovní trička ve firmě UMYEM jsou nyní pouze z organické bavlny, která zaručuje šetrné pěstování vzhledem k likvidačním technologiím při výrobě klasické bavlny. 
  • Výroba triček UMYEM je maximálně ekologická a dlouhodobě udržitelná – od pěstování bavlny až po přepravu hotového oblečení. Dále disponuje řadou ekologických certifikátů: GOTS, OE 100, OE Blended, OEKO TEX, REACH.
  • Třídíme odpad, který máme smluvně ošetřený o šetrné likvidaci odpadů s partnerskou společností. 
  • Rozšiřování vozového parku – Mazda MX-5. Mazda jako první v automobilovém průmyslu používá k výrobě plastových dílů v interiéru uhlíkově neutrální* rostlinnou biomasu s vysokým podílem rostlin. Tím se omezuje naše závislost na fosilních palivech a snižuje se emise CO2. Kromě využití biologicky odbouratelných materiálů se při výrobě spotřebuje o 30 % méně energie než při použití polypropylenových plastů na bázi surové ropy. Aby bylo možné bioplasty použít k výrobě automobilových dílů, musí splňovat přísná kritéria tepelné odolnosti a pevnosti. Bioplasty Mazda se vyznačují třikrát vyšší pevností a o 25 % vyšší tepelnou odolností než konvenční bioplasty, jednotlivé díly tak mohou být lehčí, čím se snižuje spotřeba paliva. Kromě toho (na rozdíl od konvenčních bioplastů, které jsou vhodné pouze k lisování) lze bioplasty Mazda využít také k tvarování, a lze je tak použít k výrobě širšího spektra dílů. 
  • Disponujeme veškerou legislativou, tj. technické listy, proškolení zaměstnanců BOZP, revize každého zařízení napojeného na UMYEM. 
  • Splňujeme náš interní systém na hodnotný život zaměstnanců – tj. pravidelná pracovní doba. 
  • Výběr dodavatelů splňující obdobné myšlení našeho poslání – tzv. Etický kodex dodavatelů. 
  • Filtrovaná voda pomocí přírodního kamene Šungit – harmonizace v každém loku.
  • BIO FairTrade káva pro zaměstnance i zákazníky. 
  • A mnoho dalšího 🙂 
UMYEM provozovna Vranovská 2

Vranovská 2 – místečko, kde zastavujeme stárnutí vozů

Nová provozovna je smyslem prohlubování vztahů mezi majiteli automobilů, jejich vozy i naším posláním – dělat náš svět lepším. Splnili jsme si v zadání následující body: 

  • Posezení pro klienty s možností lahodné kávy, filtrované vody a případné začtení do UMYEM knihovny plné inspirací. 
  • Prodejna produktů využívaných v UMYEM. 
  • Zázemí pro personál, vč. sprchy, plně vybavené kuchyňky, šatny a relax zóny. 
  • Recepce – místo k otevřenému prostoru pro zákazníky. 
  • Prostor pro práci až na 4 vozech současně. 
  • Mycí box – plně vybavený s maximálním zaměření na efektivitu a konečný výsledek mytí. 
  • Parkování pro klienty. 
  • Detailing prostor – místo, kde tvoříme Vaše sny. 
  • Otevřenost – možnost návštěvy naší provozovny pro každého z Vás. 
UMYEM provozovna Vranovská 2 – tým UMYEM při pravidelné poradě

 

Děkuji za Vaši pozornost a mějte nádherný den 🙂

Za tým UMYEM

Jiří Nečas

necas@umyem.com 

+420 776 170 777